ALERGENY VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ:
- OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
- KORÝŠI
a výrobky z nich
- VEJCE
a výrobky z nich
- RYBY
a výrobky z nich
- PODZEMNICE OLEJNÁ
(arašídy) a výrobky z nich
- SÓJOVÉ BOBY (SÓJA)
a výrobky z nich
- MLÉKO
a výrobky z něj
- SKOŘÁPKOVÉ PLODY
mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
- CELER
a výrobky z něj
- HOŘČICE
a výrobky z ní
- SEZAMOVÁ SEMENA
(sezam) a výrobky z nich
- OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
v koncentracích vyšších 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno SO2
- VLČÍ BOB (LUPINA)
a výrobky z něj
- MĚKKÝŠI
a výrobky z nich
Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU
Více zde: https://msvamberk.webnode.cz/neco-o-nas/skolni-jidelna/alergeny/